Notice: Undefined offset: 8192 in /home/eusers/drupal/drupal.evangnet.cz/includes/common.inc on line 548

Notice: Undefined offset: 8192 in /home/eusers/drupal/drupal.evangnet.cz/includes/common.inc on line 555

Notice: Undefined property: stdClass::$theme in /home/eusers/drupal/drupal.evangnet.cz/includes/theme.inc on line 45
O diakonickém sboru přijelo do Domažlic přemýšlet třicet účastníků | Diakonický odbor západočeského seniorátu ČCE

O diakonickém sboru přijelo do Domažlic přemýšlet třicet účastníků

• : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/eusers/drupal/drupal.evangnet.cz/includes/unicode.inc on line 311.

Tři desítky lidí se zúčastnily 19. září 2009 seniorátního dne diakonie s názvem "Diakonický sbor" v nově postaveném sborovém domě v Domažlicích.

Celodenní program uvedl zamyšlením nad současnými výzvami pro diakonické konání církve farář Luděk Korpa z Klobouk u Brna. V tržišti nápadů zazněly zprávy aktivitách v jednotlivých sborech s různými cílovými skupinami: například matkami s dětmi, se seniory nebo cizinci. Zkušenosti s nově vznikajícím institutem pastoračních asistentů představila Noemi Batlová z Olomouce. O službě církve na diakonickém poli v sousedním Bavorsku referoval Oswald Probst z Diakonického díla Cham Regen.

Odpoledne se přítomní rozdělili do dvou prakticky zaměřených dílen. Workshop "Stáří je naše budoucnost" vedl krabčický farář Jan Kupka. A dílny o možnostech sociální pomoci se ujala Jitka Stočesová.

V závěrečném zhodnocení účastníci projevili zájem o další setkání, zaměřené spíše monotematicky a více do hloubky.

V příloze najdete plakát s programem.

diakonicky_sbor_2009.pdf672.65 KB